Säkerhet

informationSäkerheten är oftast väldigt bra på en bärstol om bruksanvisningen följs ordentligt så se till när du köper en bärstol att du verkligen går igenom manualen/bruksanvisningarna innan du börjar använda den.

Bland annat så måste en bärstol bäras av en vuxen person endast. Låt inte ditt/dina andra barn bära bärstolen då dessa är endast byggda för vuxna personer för att undvika onödiga olyckor.

Placera aldrig bärstolen ifrån dig utan någon uppsikt då det finns risk att den välter och detta gäller speciellt bärstolar som har stödben. Bara för där är stödben så ska man aldrig lita på dessa så lämna aldrig en bärstol med barnet i utan uppsikt.

Se till så att t.ex. ramar av metall inte är nakna då det antingen kan bli väldigt varmt eller kallt beroende på vädret.
Tänk också på att din balans kan påverkas när barnet rör på sig i bärstolen så var väldigt försiktig när du t.ex. lutar dig framåt eller bakåt så du inte tappar balansen.

Det kan också vara en bra idé att gå igenom alla skruvar samt bälten då och då för att se om något sitter löst.

Detta är några av de punkter som oftast tas upp i en bruksanvisning och mycket handlar bara om att du ska vara lite försiktigare när du går och bär på ditt barn i en bärstol. Sunt förnuft.