Praktiska funktioner

regnskydd-bärstolEn bärstol kommer oftast med väldigt många funktioner dock finns det bärstolar som saknar bra funktioner som man verkligen bör kolla efter när man väl ska välja bärstol.

En finess som man ofta missar men som många föräldrar saknar när de väl har köpt en bärstol är stödben. Möjligheten till att kunna ställa ner bärstolen med barnet kvar i stolen är guld värt. Det är oundvikligt att behöva lyfta i och ur barnet ofta från bärstolen och då sparar stödbenen dig mycket bry. Detta underlättar alltså i och urtagning av barnet.

Två andra viktiga funktioner bör vara regnskydd samt solskydd för att skydda våra småbarn från olika väderomslag. Oftast går det att köpa till solskydd eller regnskydd om det inte hänger när man köper en bärstol.

Tro det eller ej men vissa bärstolar kommer faktiskt med ett mini-skötbord och om det nu är ett måste. Ett mini-skötbord på resan när man är på sightseeing är kanske inte en så dum idé?

En viktig sak du bör känna till är att vissa bärstolar är anpassade till personer som har en viss längd för att kunna passa ordentligt. Om bärstolen är speciellt anpassad för en särskild längd på föräldern så står det oftast i produktbeskrivningen.
Det är också viktigt att bärstolen har möjlighet till att ställa in sitthöjden för barnet som ska ställas in beroende på hur gammalt barnet är.

Finesser du bör kolla efter:

  • Stödben på bärstolen för att underlätta i och urtagning av barnet.
  • Regnskydd
  • Solskydd
  • Bärstolen speciellt anpassad till en viss längd.
  • Justerbar sitthöjd